×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 63
اشپزی و خانه داری

اشپزی و خانه داری (12)

شنبه, 07 آذر 1394 ساعت 21:33

طرز تهیه بزقرمه

نوشته شده توسط

دستور پخت بزقرمه ؛ غذای اصیل کرمانی

مواد لازم مناسب برای 6 تا 8 نفر :

·       نخود : یک پیمانه

·       پیاز : یک کیلوگرم

·       سیر : یک بوته

·       گوشت بدون استخوان : 500 گرم

·       کشک : به میزان لازم

·       نمک و زرد چوبه و فلفل : به میزان لازم

·       زعفران دم کرده : یک قاشق سوپ خوری

·       نعنا داغ : به میزان لازم

·       گردو خرد کرده : به میزان لازم

·       آب : 2 پیمانه

 

 

طرز تهیه :

·       پیاز را خرد و با روغن سرخ کنید و نصف آن را برای تزئین کنار بگذارید .

·       سیر را خرد کنید بریزید تفت دهید و زرد چوبه و فلفل را هم بریزید .

·       گوشت را بریزید و سپس یک تفت دهید .

·       نخود ها را از قبل چند ساعتی خیس کنید آب روی نخود را خالی و دوباره آب بریزید . روی حرارت بگذارید تا چند دقیقه بجوشد و آبش را خالی کنید تا نفخ نخود ها گرفته شود .

·       نخود ها را داخل قابلمه گوشت بریزید . آب روی آن بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و بعد از پخت آنها را کاملا له کنید .

·       کشک و زعفران را به مایه اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا کاملا جا بیفتد .

·       نمک  را به آن اضافه کنید و در ظرف بکشید و با کشک ، پیاز داغ ، گردو و نعنا داغ تزئین کنید .

 

 

تحقیق درباره ی چهار غذا ی اصیل کرمانی : تهیه کننده  گروه نسترن

دستور پخت کشک بادمجان ، غذای اصیل کرمانی

·       بادمجان : یک کیلو گرم

·       چغندر پخته متوسط : 3 عدد

·       سیر : 3 حبه

·       کشک ساییده : به مقدار لازم

·       گردو : نصف لیوان

·       بادام : نصف لیوان

·       نعناع : 1 قاشق مربا خوری

·       روغن کنجد یا زیتون : 6 قاشق چای خوری

 

 

 

 

 

 

طرز تهیه :

بادمجان را پوست کنید و به صورت طولی یا عرضی برش بزنید. روی آن نمک بپاشید و دو تا سه ساعت در آب سرد قرار دهید تا آب سیاه شود ؛ سپس آب آن را عوض کنید تا دیگر تغییر رنگ ندهد . آن را از آب خارج کنید و بشویید . بادمجان ها را در ظرف مناسبی بچینید و سیر را به همراه یک لیوان آب ، 3 قاشق غذا خوری روغن ، نمک و فلفل و دیگر ادویه ها اضافه کنید و ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا جا بیفتد . چغندر پخته را اضافه کنید و در غذا ساز یا به کمک

کوشت کوب مواد را با هم مخلوط کنید و سپس کشک را اضافه کنید .کمی روغن در ظرف مناسب و روی حرارت ملایم قرار دهید . پودر نعناع را همراه با کمی زرد چوبه به آن اضافه کنید . کمی زعفران ، پودر گردو و بادام را به آن اضافه کنید و روی غذا را با این مخلوط تزئین کنید .

 

 

 

تحقیق درباره ی چهار تا از غذا های اصیل ایرانی : تهیه کننده  گروه نسترن

 

کشک کدو یک غذای کرمانی است کا کالری کمی دارد و در عوض به دلیل داشتن کشک ، سرشار از کلسیم است .

دستور پخت کشک کدو ؛ غذا ی اصیل کرمانی :

·         کدو سبز : 8 عدد

·         کشک : 1 پیمانه

·         پیاز داغ : 2 قاشق غذا خوری

·         سیر داغ : به میزان لازم

·         نعناع داغ : به میزان لازم

·         مغز گردو : 30 گرم

·         نمک : به میزان لازم

·         فلفل : به میزان لازم

·         زرد چوبه : به میزان لازم

 

 

طرز تهیه :

کدو ها را پوست بگیرید و سرخ کنید . اگر مشکل اضافه وزن  دارید ؛ می توانید آنها را بخار پز کنید . در ظرف دیگری ، پیاز و سیر را خرد و سرخ کنید و به کدوها اضافه کنید.نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه را هم در همین مرحله اضافه کنید . حالا کدو ها را در ظرف بگذارید تا آب بیندازد و     کم کم آب آن ها کشیده شود . در صورت تمایل می توانید2 عدد گوجه فرنگی را خرد کرده و در غذا بریزید تا همراه با کدو ها بپزد . کدو ها را با گوشت کوب بکوبید تا نرم و یکدست شود .

سپس مغز گردوی خرد شده یا پودر گردو را هم به غذا اضافه کرده و همراه با کشک به مواد اضافه کنید . اجازه دهید تا آب کشک کدو تبخیر شده و کمی در تابه سرخ شود. حالا مقدار دیگری کشک به آن اضافه کرده و در ظرف بکشید .

روی کشک کدو را با پیاز داغ ، سیر داغ ، نعناع داغ و گردو تزئین کنید . در صورت تمایل         می توانید کمی از کشک را با زعفران  دم کرده مخلوط کرده و برای تزئین استفاده کنید .

 

 

تحقیق درباره ی چهار تا از غذا های اصیل ایرانی : تهیه کننده  گروه نسترن

دستور پخت اشکنه  غذای اصیل کرمانی

مواد لازم برای 2 تا 3

·       سیب زمینی : 1 عدد

·       پیاز : 1 عدد

·       گوجه : 3 عدد رنده شده

·       آب : 3 لیوان

·       روغن : 2 قاشق غذا خوری

·       نمک : به میزان لازم

·       زرد چوبه : به میزان لازم

 

طزر تهیه :

پیاز ها را نگینی خرد کرده و با مقداری نمک و زرد چوبه سرخ می کنیم بعد گوجه های رنده شده را سرخ می کنیم . بعد سیب زمینی ها را به  صورت مربع های کوچک داخل همان مواد کمی سرخ می کنیم بعد با آن  آب اضافه می کنیم و میگذاریم بپزد و داخل ظرفی مناسب بریزید .

تحقیق درباره ی چهار غذای اصیل کرمانی : تهیه کننده  گروه نسترن

چهارشنبه, 29 بهمن 1393 ساعت 08:25

خوردن كندر در زنان باردار

نوشته شده توسط

اثرات خوردن كندر در زنان باردار

شنبه, 19 مهر 1393 ساعت 09:08

نكات ايمني در خصوص اجاق گاز

نوشته شده توسط

نكات ايمني در خصوص اجاق گاز

1- اجاق گاز را در محلي قرار دهيد كه در معرض باد و كوران و يا بادبزنهاي برقي نباشد زيرا موجب خاموش شدن اجاق گاز خواهد شد در صورتي كه گاز از آن خارج مي شود .

2- از سر رفتن غذا روي اجاق جلوگيري نمائيد .

3- ظروف سنگين را روي اجاق قرار ندهيد .

4- ظروف داغ را طوري قرار دهيد كه با شيلنگ گاز تماس نداشته باشند .

اقدامات اوليه توسط فرد در هنگام نشت گازها :‌

1- سريعاً با آتش نشاني تماس بگيريد .

2- ساختمان يا مكان آلوده به گاز را از وجود افراد تخليه كنيد .

3- سعي شود حداقل افراد و آنهم يك فرد با تجربه و آموزش ديده وارد آن مكان شود

4- شيراصلي گاز در صورتي كه گاز شهري باشد قطع كنيد .

5- كنتور برق را در صورتي كه در داخل محيط آلوده به گاز نباشد ، قطع كنيد

6- دستها و پاهاي خود را با پارچه حوله اي و يا نخي بپوشانيد تا از جرقه اي كه با انتقال الكتريسيته ساكن ايجاد مي شود جلوگيري شود .

7- پارچه نخي يا حوله اي را جلوي دهان قرار دهيد تا از سوختگي هاي شديد داخلي كه به خاطر وارد شدن گاز قابل اشتعال به داخل ريه ها بوجود مي آيد جلوگيري شود .

8- تمام منابع گرمازاي مكانيكي مثل (والور،سماور نفتي و غيره) را خاموش كنيد و از دست زدن به منابع گرمازاي الكتريكي مثل ( يخچال ، تلويزيون ،راديو ، پنكه و غيره) خودداري كنيد و همچنين از چراغ قوه در محيط آلوده به گاز استفاده نكنيد .

9- در صورت امكان هواي محيط را با استفاده از خاموش كننده پودر رقيق كنيد و تا حدي از انفجار آن جلوگيري گردد .

 10- تمام پنجره ها و درب ها را باز كنيد .

11- با يك پارچه نخي يا حوله اي ايجاد كوران   كنيد .

 

شنبه, 19 مهر 1393 ساعت 09:07

نكات ايمني در خصوص آبگرمكن

نوشته شده توسط

نكات ايمني در خصوص آبگرمكن

1- در صورتي كه كاربراتور آبگرمكن بطور خودكار جريان سوخت را قطع نمي كند بلافاصله نسبت به تعمير آن اقدام نمائيد .

 2- شير اطمينان براي كاهش فشار داخل آبگرمكن نصب مي گردد از سلامت شير ، اطمينان كامل حاصل نمائيد .

3- هيچگاه به جاي شير اطمينان از درپوش و يا مسدود كردن  شير استفاده ننمائيد

4- هر از چند گاهي شير اطمينان را باز نموده تا آب گرم مسير خود را شستشو داده تا از بسته شدن مجراي آن جلوگيري گردد.

   

كار نكردن شير اطمينان و يا نداشتن شير اطمينان

به جوش آمدن آب

خراب بودن كاربراتور (( قطع نشدن ورود گاز يا نفت ))

 

 

شنبه, 19 مهر 1393 ساعت 08:41

داشتن پوستی شاداب بدون جراحی

نوشته شده توسط

سوالاتي كه در خصوص چگونگي داشتن پوستي شاداب داشتيد، توسط دكترهوشنگ احساني و دكتر طباطبايي اساتيد دانشگاه علوم پزشکي تهران پاسخ داده شد .پاسخ سوالات شما در خصوص داشتن پوستي زيبا به شرح ذيل در(رايگان درمان شويد )آمده است. ادامه مطلب بروید

یکشنبه, 22 تیر 1393 ساعت 08:30

همه چیز در مورد ناگت مرغ

نوشته شده توسط

همه چیز در مورد ناگت مرغ

 

ناگت مرغ چیست؟

ناگت ترکیبی از گوشت چرخ کرده مرغ و آرد سوخاری و تخم مرغ و ادویه جات مختلف می باشد.

روش تولید ناگت مرغ چگونه است؟

1-ران و سینه مرغ را در دستگاه چرخ گوشت صنعتی چرخ نموده

2-در دستگاه میکسر مواد افزودنی مانند پودر سوخاری و تخم مرغ و ادویه جات اضافه می شود

3-خمیر فوق را داخل دستگاه فرمینگ قرار داده و طبق قالب مورد نظر که بصورت های مختلف می باشد قالب زده می شود

4-ناگت ها وارد دستگاه آرد زن شده و روی آنها آرد مخصوص پاشیده می شود

5- وارد دستگاه لعاب زن گردیده، روی آنها سس مخصوص اضافه می شود

6- وارد دستگاه سوخاری پاش شده، روی آن پودر سوخاری پاشیده می شود

7-وارد دستگاه سرخ کن می شود

8-جهت انجماد و بسته بندی وارد تونل انجماد می گردند و تا دمای 18- درجه سانتیگراد منجمد می شود

9-بسته بندی و جهت ارسال در سردخانه نگهداری می گردد.

* یک ناگت مرغ خوب چه خصوصیاتی دارد

اولا باید بافت آن پس از سرخ شدن سفید رنگ شود، در خمیر آن تکه های مرغ دیده شود، همچنین بافت آن نرم و لطیف باشد.

* در ناگت از چه قسمت هائی از مرغ استفاده می گردد؟

در ناگت آنی شف از گوشت مرغ تازه  استفاده می گردد.

* مرغ نیمچه چیست؟

مرغی است که جهت مصرف عموم استفاده می گردد و عمر آن حدود 45 تا 50 روز می باشد

* مواد نگهدارنده چه هستند؟

مواد نگهدارنده در صنایع غذائی کاربرد دارد و همان نیتریت سدیم می باشد که در صنایع کنسرو سازی و سوسیس و کالباس استفاده می شود و بدلیل اینکه محصولات فوق بمدت طولانی در یخچال نگهداری می گردند جهت عدم فساد پذیری به آن نیتریت اضافه می کنند.

*

 خاصیت نیتریت چیست؟

نتیریت ماده شیمیائی است که در محصولات غذائی استفاده می شود و کار آن جلوگیری از رشد و از بین برندگی انواع میکروارگانسیمها و موجودات ذره بینی است، مصرف زیاد آن باعث بوجود آمدن سرطان در انسان می گردد.

چرا در ناگت و سایر فرآورده های آنی شف از مواد نگهدارنده استفاده نمی کنید؟

بدلیل اینکه ناگت و سایر فرآورده ها بصورت منجمد نگهداری می گردند و نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده در آنها نیست. درست مانند گوشت و مرغ که خانواده ها در فریزر نگهداری می کنند و بدون مواد نگهدارنده تا 6 ماه قابل استفاده می باشند

ترکیبات ناگت مرغ:

سینه مرغ، پودر سوخاری، سبزیجات معطر، ادویه جات

نوع و وزن بسته بندی ناگت مرغ:

نوع پاکتی و در وزن های 260، 500، 750، 1000، 1500 و 3000 گرمی

طرز استفاده از ناگت مرغ:

  • ·         ماهی تابه: 5 - 10 دقیقه
  • ·         سرخ کن: 2 - 5 دقیقه
  • ·         گریل:  5- 10 دقیقه
  • ·         فر: در دمای 210 درجه سانتیگراد 15 تا 20 دقیقه

 شرایط نگهداری از ناگت مرغ:

نگهداری در فریزر و در دمای  20- 0 سانتیگراد

توصیه  سلامت:

 ·         استفاده از روغن برای گرم کردن ناگت مرغ توصیه نمی شود زیرا روغن باعث بالا رفتن  چربی خون می شود که برای سلامتی مضر است. لذا بهترین روش برای گرم کردن از نظر ما، استفاده از فر می باشد.

 ·         استفاده از مایکروویو برای گرم نمودن ناگت مرغ توصیه نمی شود.

       ·        در محصولات بون آدو از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود.

  مدت ماندگاری گوشت ها در فریزر

·         در ادامه ی مبحث چگونگی فریز کردن گوشت ها، در این مطلب مدت زمان ماندگاری انواع گوشت و نحوه ی باز کردن یخ گوشت های فریز شده را برایتان شرح می دهیم.

·         دقت در خرید، آماده سازی و بسته‌بندی مواد غذایی گوشتی و غذاهای دریایی به این معنی نیست که می ‌توانیم آنها را به صورت نامحدود در فریزر نگه داریم. هر ماده غذایی را مدت مشخصی باید در فریزر نگهداری كرد تا کیفیت و ارزش غذایی آن از بین نرود. به این مدت مشخص، که برای هر ماده غذایی گوشتی متفاوت است، "مدت ماندگاری" می ‌گویند. به جدول زیر توجه كنید.

ماده غذایی

مدت ماندگاری به ماه

خام و نیم پز:

 

گوشت گاو/گوشت کبابی و استیکی

6 تا 12

مرغ یا بوقلمون قطعه شده

9 تا 12

مرغ یا بوقلمون کامل و قطعه نشده

یک سال

اردک/ انواع پرندگان خوراکی

6

گوشت چرخ کرده یا نیم پز/دل و جگر مرغ

3 تا 4

گوشت بره برای کباب کردن یا قطعه شده

6 تا 9

سینه مرغ قطعه شده برای کباب و جوجه کباب یا قیمه شده

حداکثر یک ماه

انواع سوسیس

1 تا 2

قسمت های مختلف مثل دل و جگر و قلوه گاو و گوسفند

3 تا 4

انواع گوشت پخته شده:

 

سوسیس دودی

1 تا 2

همبرگر حاضری/هات داگ

1 تا 2

گوشت پخته چرخ کرده و چرخ نکرده

2 تا 3

گوشت مرغ پخته

4 تا 6

ناگت مرغ

1 تا 3

غذاهای دریایی خام:

 

انواع ماهی بدون چربی

4 تا 6

انواع ماهی چرب

2 تا 3

میگو

یک سال

غذاهای دریایی پخته:

 

ماهیکامل پخته

18

ماهی قطعه شده پخته

3

·          

·          

·         برای هر ماده غذایی فریزری بهترین زمان مصرف، حداکثر تا قبل از رسیدن به نصف زمان مورد نظر برای نگهداری آن در فریزر است؛ مثلا مدت ماندگاری انواع ماهی‌های بدون چربی 4 تا 6 ماه است، که بهترین زمان مصرف آن 3 ماه پس از تاریخ فریز کردن آن است.

·         پس بهتر است هنگام بسته بندی مواد غذایی، روی آن برچسب تاریخ بچسبانید تا هنگام مصرف بدانید چقدر از زمان فریز‌ كردن آن گذشته است.

·         یخ‌ها را با دقت آب کنیم

·         برای اینكه به مواد غذایی فریزری آسیب نرسد و ارزش غذایی آنها از بین نرود، باید بعد از خارج‌کردن از فریزر به صورت صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و بعد آنها را مصرف کرد.

·         سه روش برای این کار وجود دارد، یخ‌زدایی در یخچال، یخ‌زدایی در آب سرد و یخ‌زدایی با مایکروویو.

·         - در شیوه یخ‌زدایی در یخچال، 24 ساعت قبل، باید بسته ی گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کرد. بسته را نباید باز کرد یا روی آن نمک پاشید تا زودتر یخ آن باز بشود. این کارها به شدت به ماده غذایی آسیب می ‌رساند.

·         - در یخ‌زدایی با آب سرد باید بسته غذایی بدون آنكه از کیسه خارج شود، داخل آب سرد قرار بگیرد. آب باید هر نیم ساعت یک بار عوض شود تا بسته غذایی ما تا موقع بازشدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماری‌زای احتمالی موجود در ماده غذایی شروع به فعالیت كرده و ماده غذایی را آلوده می‌ کنند.

·         - برای یخ‌زدایی با مایکروویو هم باید براساس دستور آن عمل کنید. فقط لازم است دما را به دقت تنظیم کنید تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. درضمن باید موادی را كه توسط مایكروویو یخ‌زدایی شده سریع مصرف كنید.

·         - از نمک‌زدن، باز‌ کردن بسته‌های غذایی برای سریع تر‌کردن یخ‌زدایی آنها، گرفتن آنها زیر آب جوش، باز‌ کردن بسته و قرار دادن آنها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به‌ طور کلی هر حرکتی که باعث تغییر ناگهانی دمای بسته می ‌شود، جداً خودداری کنید.

 

شنبه, 21 تیر 1393 ساعت 09:45

اسم پسر

نوشته شده توسط

 

 

 

 

الف

معنی

اسم      

نام یکی از پیامبرها

ابراهيم‌

اسم یک دانشمند و فیلسوف مشهورایرانی

ابوعلی

پدري‌، پدرانه‌، داراي‌ محبت‌ پدري‌، از پدر

ابی

نيکى، خوبى، مهربانى

احسان

شخصيتی در شاهنامه

اسفندیار

پسر ابراهیم پیغمبر

اسماعیل

قابل ستايش

احمد

شخصیتی در شاهنامه

اردشیر

 

اردلان

شخصیتی در شاهنامه

اردوان

شخصیتی در شاهنامه

ارژنگ

فرزانگي‌، خرد، حكمت‌

ارنگ

شیر

ارسلان

تخت شاهی

ارشیا

شیر

اسد

حريق‌

اشکان

،كوچك‌، خرده‌، ريز

اصغر

 

افشار

 

افشین

بزرگ

اکبر

مجلل‌، عظيم‌، با شكوه‌

امجد

اميدوارى، چشم داشت

امید

پادشاه

امیر

راستكار، راد، درست‌ كار

امین

 

انوش

نام پادشاه ایرانی

انوشیروان

شخصيتی در شاهنامه

ایرج

عقيده‌، اعتقاد، دين‌

ايمان‌

شخصیتی در شاه نامه، پدر فریدون

آبتین

 

آتش‌

اسم یک فرشته

آراد

ساكن‌، خاموش‌، بيصدا

آرام

فرزانگي‌، خرد، حكمت‌

آرانگ

قهرمان افسانه ایرانی

آرش

كمال‌ مطلوب‌، هدف‌ زندگي‌ ‌، آرزو، ايده‌ال‌، دلخواه

آرمان

شخصيتی در شاهنامه

آرمین

آريايي‌، زبان‌ آريايي‌، از نژاد آريايي‌

آریا

آزاد، مستقل‌

آزاد

 

ب

معنی

اسم       

شخصيتی در شاهنامه

بابک

صبح زود

بامداد

 

بامشاد

نام یک شاهزاده ایرانی

بردیا

 

برزو

داراي‌ نيروي‌ شباب‌، جوان‌، باطراوت‌

برنا

شخصيتی در شاهنامه

بزرگمهر

 

بهراد

شخصيتی در شاهنامه و نام دیگر سیاره مریخ

بهرام

رنگ خوب

بهرنگ

خوشبخت‌، مساعد، خوش‌ شانس‌

بهروز

خوب متولد شده

بهزاد

نام ماه یازدهم تقویم ایرانی

بهمن

ستوده‌، محترم‌، شريف‌، قابل‌ شهرت‌، مشهور، قابل‌ اطمينان‌

بهنام

شخصيتی در شاهنامه فردوسی

بیژن

 

پ

معنی

اسم       

خالص‌، پاک‌، تميز، ناب‌‌

پارسا

اسم ترکی به معنای ارباب

پاشا

شخصيتی در شاهنامه

پرویز

 

پرهام

قلب شکسته، غمگین

پژمان

ميل‌، آرزو، كام‌

پُژمان

 

پوریا

جستجو كننده‌

پویا

خبر، پيام، پيغام

پیام

فاتح‌، مظفر

پيروز

وعده‌، قول‌، عهد، پيمان‌

پیمان

 

ت

معنی

اسم       

شخصيتی در شاهنامه

تورج

نام یکی از پادشاههای ایرانی

تهمورث

 

تیرداد

 

تیمور

 

ث

معنی

اسم       

 

ج

معنی

اسم       

همیشه زنده

جاوید

 

جعفر

بزرگى، عظمت، زيادى

جلال

بزرگ‌، عظيم‌، كبير، مهم‌

جلیل

شخصيتی در شاهنامه

جمشید

آزاده‌، نظر بلند، داراي‌ سعه‌ نظر

جواد

مالک دنیا

جهاندار

پادشاه دنیا

جهانشاه

تسخیر کننده دنیا

جهانگیر

 

چ

معنی

اسم       

چنگیز خان

چنگیز

 

ح

معنی

اسم       

پشتيبان‌، حامي‌، سرپرست‌

حافظ

قابل‌ ستايش‌، ستودني‌

حامد

نگهدار، پشتيبان‌

حامی

دوست‌، رفيق‌، يار

حبیب

شمشیر تیز

حسام

خوب‌، نيكو، نيك‌، پسنديده‌

حسن

خوب‌، نيكو، نيک، پسنديده‌‌

حسین

قابل ستايش ،ستودنى ،هژير

حمید

شير، هژبر، شير نر

حیدر

 

خ

معنی

اسم       

داده خدا

خداداد

شخصيتی در شاهنامه

خسرو

نام پادشاه ایرانی

خشایار

 

د

معنی

اسم       

 

دادبه

شخصيتی در شاهنامه - توانگر، دولتمند، ثروتمند

دارا

شخصيتی در شاهنامه

داراب

نام یکی از پادشاهان ایرانی

داریوش

 

دانوش

نام یکی از پیامبرها

داود

 

ذ

معنی

اسم       

 

ر

معنی

اسم       

 

رامبد

موسیقیدان معروف در دوره ساسانیان

رامتین

 

رامین

بخشايشگر، رحيم، کريم ،رحمت آميز، بخشنده، مهربان

رحیم

برق‌، روشنايي‌

رخشان

قهرمان افسانه ای شاهنامه

رستم

دلاور، شجاع‌، دلير، دليرانه‌، عالی

رشید

خواست‌، اراده‌، ميل‌، خواهش‌، آرزو، نيت‌

رضا

خوشبخت‌، مساعد، خوش‌ شانس‌، خوب‌

روزبه

 

ز

معنی

اسم       

شخصيتی در شاهنامه، پدر رستم

زال

 

زامیاد

پیغمبر ایرانیان‌ باستان

زرتشت

يهود در قرن 6 قبل از ميلاد مسيح

زکریا

 

زند

 

ژ

معنی

اسم       

 

س

معنی

اسم       

بنيانگذارسلسله ساسانیان

ساسان

پيشوا، رهبر، راهنما

سالار

شخصيتی در شاهنامه، پدربزرگ رستم

سام

خانه‌، منزل‌، مرزوبوم‌، ميهن‌

سامان

مرتفع ،بلند مرتبه

سامی

آسمان‌، فلک

سپهر

پنهان شده

ستار

پيغام‌ آور، پيک، فرستاده‌، رسول‌

سروش

كامياب‌، موفق‌، كامكار

سعید

یکی از یاران حضرت علی (ع)

سلمان

امپراتور، فرمانفرما

سنجر

شخصيتی در شاهنامه

سهراب

ستاره ،اختر، کوکب

سهیل

مرد مو سیاه

سیامک

شخصيتی در شاهنامه

سیاوش

نام کورش اولین پادشاه ایرانی

سیروس

 

سینا

 

ش

معنی

اسم       

شخصيتی در شاهنامه

شاپور

صورت شاهانه

شاهرخ

پادشاه آرزوها

شاهکام

قوش

شاهین

شايسته‌، لايق‌، شايان‌

شایا

شايسته‌، لايق‌، شايان‌

شایان

 

شروین

سنگ آسمانی

شهاب

شاهین سلطنتی

شهباز

 

شهرام

هدیه شهر

شهرداد

روز شاهانه

شهروز

پادشاه

شهریار

دوست پادشاه

شهیار

 

ص

معنی

اسم       

حاکم، خبره

صدرا

 

ض

معنی

اسم       

نور، چراغ‌

ضیا

 

ط

معنی

اسم       

عفيف‌، پاكدامن‌، خالص‌ و مهذب‌

طاهر

شخصيتی در شاهنامه

طهماسب

 

ظ

معنی

اسم       

 

ع

معنی

اسم       

نيكو كار

عادل

حکيم مطلق ،داناى همه چيز، عقل کل

عارف

شیر

عباس

فراز، بلند، مرتفع‌، عالي‌

علی

اطمينان‌، اعتقاد، اعتماد، رازگويي‌، صميميت‌

عماد

 

غ

معنی

اسم       

 

ف

معنی

اسم       

در بالا، بالاي‌، بالاي‌ سر، نام‌ برده‌، بالاتر، برتر، مافوق‌

فراز

شخصيتی در شاهنامه

فرامرز

درست آيين ،رسمى، داراى عقيده درست

فربد

برجسته‌، عالي‌، ممتاز، بسيارخوب‌، شگرف‌

فرجاد

خوشبخت‌، مساعد، خوش‌ شانس‌، خوب‌

فرّخ

خوشبخت بدنیا آمده

فرّخزاد

تفریحگاه، پارک، باغ، بهشت

فردوس

 

فردین

تولد باشکوه

فرزاد

شايسته‌، لايق‌، شايان‌، سزاوار

فرزام

خردمند، دانا، عاقل‌، عاقلانه‌، معقول‌، فرزانه‌

فرزان

دانا، عالم‌، دانشمند، فاضل‌، عالمانه‌

فرزین

خوش‌، خوشحال‌، شاد، خوشوقت‌

فرشاد

 

فرشید

شخصيتی در شاهنامه

فرود

هستي‌، وجود، ماهيت‌، گوهر، ذات‌‌

فروهر

شخصيتی در شاهنامه وعاشق معروف فرهاد کوهکن

فرهاد

تربيت،اصالت

فرهنگ

شخصيتی در شاهنامه

فریبرز

بيتا، بي‌ همتا، بيمانند، بي‌نظير، يكتا

فرید

شخصيتی در شاهنامه

فریدون

پيروز، فاتح، مظفر، ظفرنشان

فیروز

 

ق

معنی

اسم       

شخصيتی در شاهنامه

قباد

 

ک

معنی

اسم       

خوشبخت‌، مساعد، خوش‌ شانس‌، خوب‌

کامبیز

موفق، پیروز

کامران

خوش، خوشحال، شاد

کامشاد

كامياب‌

کامیار

شخصيتی در شاهنامه

کاوه

شخصيتی در شاهنامه

کاووس

سخی‌، بخشنده‌، زياد

کریم

شخصيتی در شاهنامه

کسری

شگرفی‌، مزيت‌، برتري‌، خوبی، تفوق‌، رجحان‌، فضيلت‌

کمال

 

کورس

اولین پادشاه ایران

کورش

سخت‌ كوش‌، كوشا، كوشنده‌، ساعی‌

کوشا

 

کوهیار

پدافندگر، مدافع

کیا

پادشاهان

کیان

شخصيتی در شاهنامه

کیانوش

شخصيتی در شاهنامه

کیخسرو

شخصيتی در شاهنامه

کیقباد

جهان‌، دنيا، گيتي‌، عالم‌، روزگار

کیوان

شخصيتی در شاهنامه

کیومرث

 

گ

معنی

اسم       

شخصيتی در شاهنامه

گودرز

شخصيتی در شاهنامه

گشتاسب

شخصيتی در شاهنامه

گیو

 

ل

معنی

اسم       

 

م

معنی

اسم       

 

مازیار

 

ماکان

یک نقاش که ادعای پیغمبری داشت

مانی

 

ماهبد

برگزيده‌، منتخب‌

مجتبی

مجلل‌، عظيم‌، با شكوه‌

مجید

نیکوکار

محسن

اسم آخرین پیامبر

محمّد

ستايشگر

محمود

شهوت، ميل داشتن،آرزو کردن، ميل، آرزو، کام

مراد

برگزيده‌، منتخب‌

مرتضی

خوشبخت‌، مساعد، خوش‌ شانس‌، خوب‌

مسعود

برگزيده‌، منتخب‌

مصطفی

حفاظت شده از طرف خدا

منصور

شخصيتی در شاهنامه

منوچهر

راهنما، رهبر، هادي‌، كتاب‌ راهنما

مهدی

شخصيتی در شاهنامه

مهراب

شخصيتی در شاهنامه

مهراک

شخصيتی در شاهنامه

مهران

 

مهرنگ

هدیه خورشید

مهرداد

فرزند خورشید

مهرزاد

شخصيتی در شاهنامه

مهیار

تولد

میلاد

 

ن

معنی

اسم       

كمياب‌، كم‌

نادر

دوست‌، رفيق‌، يار

ناصر

بلند آوازه‌، مشهور، معروف‌، نامی

نامدار

بلند آوازه‌، مشهور، معروف‌، نامی

نامور

شخصيتی در شاهنامه، پدر بزرگ ذال

نریمان

نور، روشنايى، روشن

نوری

تولد خوش

نوش زاد

خبرخوب

نوید

كوچک‌، خرده‌، ريز

نیما

مستمع‌، گوش‌ دهنده‌، شنونده‌

نیوشا

 

و

معنی

اسم       

 

ورشاسب

وفاداري‌، صداقت‌، وظيفه‌ شناسي‌، ثبات‌ قدم‌

وفا

 

ویشتاسب

 

ه

معنی

اسم       

راهنما، رهبر

هادی

راهنما، رهبر، هادی

هدایت

سلطنتی‌، شاهانه‌، ملوكانه‌، همايونی

همایون

شخصيتی در شاهنامه

هوتن

خردمند، دانا، عاقل‌

هوشمند

شخصيتی در شاهنامه

هوشنگ

خردمند، دانا، عاقل‌

هوشیار

شخصيتی در شاهنامه

هومن

سالم و تندرست، ظاهرشدن

هیراد

 

ی

معنی

اسم       

اسمی ترکی به معنی عمر جاویدان

یاشار

يوحنا

یحیی

نبي‌ قوم‌ يهود

يعقوب‌

پسر یعقوب، یکی از پیامبران خدا

یوسف

 

یونس

 

 

 

 

 

جمعه, 26 ارديبهشت 1393 ساعت 09:03

آموزش پرورش قارچ خوراکی در منزل

نوشته شده توسط

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:AR-SA;}

آموزش پرورش قارچ خوراکی در منزل

بهترین موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماههای مهر تا آذر است ولی چنانچه امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشته باشد می‌توان قارچ را در ماههای دیگر سال تعمیم داد. بطور کلی طرز پرورش قارچ مخصوص به خود آن است و می‌توان آن را در محیط تاریک پرورش داد و به جز نور مستقیم آفتاب ، هر مقدار نور را تحمل می‌کند. در هر صورت در محل پرورش قارچ علاوه بر آنکه ، بایستی تهویه هوا به خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط پرورش نیز باید بین 15 - 10 درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش بایستی کاملا تمیز ، قابل شستشو و فاقد درز یا محلی برای پرورش باکتریها ، حشرات و قارچهای مضر باشد.

آموزش پرورش قارچ خوراکی در منزل
گل و گیاهان آپارتمانی - آموزش پرورش قارچ خوراکی در منزل

اطاق پرورش قارچ
عرض اطاق پرورش بایستی به حدی باشد که بتوان از راهروهایی که برای آن تعبیه می‌گردد، به راحتی عبور نمود. (حدود 70 سانتیمتر) عرض طبقات پرورش قارچ را نیز حداکثر 180 سانتیمتر در نظر می‌گیرند تا بتوان از دو طرف به وسط بستر قارچ دسترسی پیدا نمود و چنانچه طبقات پرورش قارچ در کنار دیوار باشد عرض آنرا حداکثر 90 سانتیمتر قرار می‌دهند. همچنین می‌توان قارچ را در جعبه‌های چوبی در اندازه 60 در 90 سانتیمتر و عمق 20 تا 25 سانتیمتر پرورش داد. طبقه بندیها معمولا در طول اطاق پرورش انجام می‌گیرد.
روی سطح زمین نبایستی طبقه‌ای مستقر نمود، حداقل فاصله بین طبقه اول تا کف زمین 15 سانتیمتر و فاصله هر طبقه از هم 60 سانتیمتر می‌باشد. بطور معمول برای پرورش قارچ در خانه فقط سه طبقه در نظر می‌گیرند و چنانچه اطاق به حد کافی وسیع باشد یک ردیف در طول اطاق در مجاور دیوار و یک طبقه (دو طرفه) در وسط و یک طبقه در طرف دیگر اطاق قرار می‌دهند بطوری که دو راهرو به عرض 70 سانتیمتر در دو طرف طبقه وسط ، 180 سانتیمتر باشد.
نحوه آماده سازی کود
چنانچه محل پرورش قارچ محدود و کوچک باشد میزان احتیاج به کود متناسب می باشد. لذا ترجیح داده می‌شود یک محوطه بتونی به ابعاد 1.5 متر ساخته و در مجاور آن محلی برای خروج آب مازاد کود در نظر بگیرند که فاضلاب را بتوان داخل سطل یا یک مخزن بتونی کوچک به ابعاد 40 سانتیمتر وارد نمود. کف مخزن اصلی را به ضخامت 15 سانتیمتر کاه ریخته و روی سطح کاه یک جعبه‌ای به ابعاد یک متر از جنس تور سیمی ضخیم که شبکه سوراخهای آن 0.5 سانتیمتر باشد طوری قرار می‌دهند که از هر طرف با دیواره مخزن بتونی 25 سانتیمتر فاصله داشته باشد و اطراف این توری را از کاه پر نموده و داخل توری را کود اضافه کرد.
تهیه بستر برای پرورش قارچ
بهترین ماده برای پرورش قارچ ، پهن اسبی و کاه می‌باشد. برای تهیه کود جهت پرورش قارچ مقداری پهن اسبی و کاه را مخلوط نموده و در ابعاد مناسبی در حدود 3 متری آنرا انبار نموده و آنها را روی هم بخوبی می‌کوبند. تا متراکم شود بطوری که از نفوذ باران به داخل آن جلوگیری گردد. پس از مدتی کوتاه عملیات تخمیر داخل توده کود شروع می‌شود و درجه حرارت محیط کود بالا می‌رود. همچنین می‌توان قبل از توده کردن کود مقداری آهک در حدود یک پنجم حجم پهن به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید. سپس آنرا توده نمود.

این عمل باعث می‌گردد که عمل تخمیر به تعویق بیافتد و در عین حال آمونیاک تولید شده را جذب و علاوه بر آن مقداری از رطوبت اضافی کود را جذب نماید. بعد از سه روز مجددا این توده را برگ و هوا داده و آنرا مانند دفعه اول ، انباشته و روی آنرا بکوبید. سطح آنرا شیب دهید تا آب باران به داخل آن نفوذ نکند و این عمل به فاصله 4 - 2 روز ، چهار تا شش مرتبه باید تکرار گردد. لازم به یادآوریست که چنانچه در مرحله اول به کود ، آهک داده شده فاصله برگردان کود چهار روزه و در صورتی که آهک داده نشده باشد فاصله برگردان کود دو روز می‌باشد.

باید توجه داشت که بایستی دقت و مراقبت در نگهداری میزان رطوبت و حرارت داخل توده به عمل آید. زیرا هر اندازه مقدار رطوبت پهن زیاد باشد، محیط داخل کود ، اسیدی شده و کود غیر قابل استفاده می‌گردد. بخصوص در موقع برگردان کردن کود ، چنانچه مشاهده شود که کود بسیار خشک است، بایستی مقدار کمی غبار آب روی آن پاشید، از علائم مشخصه میزان رطوبت کود، آزمایش آنست، چنانچه مقداری کود را در دست بفشارید، نبایستی قطرات آب ، از لای انگشتان بچکد و فقط کافی است در اثر فشار به کود ، کف دست تر بشود. پس از آماده شدن بایستی اطاق پرورش را مجهز نمود.
طرز کاشت قارچ در اطاق پرورش
پس از آماده شدن کود آنرا به داخل سالن انتقال داده و روی سطح هر ردیف به ضخامت 15 سانتیمتر کود را گسترده و سطح آنرا کاملا مسطح می‌نمایند و این عمل را بایستی خیلی به سرعت و بدون آنکه کود حرارت خود را از دست بدهد انجام داد. پس از تکمیل و انجام کار کلیه درها و منافذ را بسته و مدت چهار روز کود را بحالت خود واگذار کنید تا درجه حرارت کود و محیط اطاق بالا برود و حدود 54 تا 60 درجه برسد و این حرارت به مدت 30 -48 ساعت ثابت باقی بماند، بعد از آن درجه حرارت کود پائین آمده و به 54 درجه می‌رسد.

این عمل را عرق کردن محیط کشت می‌نامند در حقیقت در این حرارت قسمت اعظم از محیط در اثر حرارت زیاد ضد عفونی شده و لارو حشرات و غیره از بین می‌روند. از این تاریخ به بعد تا مدت 5 روز درجه حرارت محیط بستر 10 - 12 درجه پایین می‌آید تا آنکه درجه حرارت به 23 الی 24 درجه می‌رسد. این درجه حرارت برای کاشت قارچ مناسب
خواهد بود.


اسپر آماده کاشت
اسپر قارچ را نمی‌توان مستقیما کاشت زیرا امکان دارد همراه با اسپر قارچ تعداد زیادی قارچهای سمی وجود داشته باشد. بنابراین بایستی از اسپر آماده کاشت به نام اسپون که در محیط کاملا استریل ، محفوظ و سلکته شده رشد کرده و به حالت خواب در آورده‌اند استفاده نمود. طرز عمل و تهیه آن بدین ترتیب است که اسپر قارچ خالص شده را در محیط کاملا استریل آزمایشگاه قبلا پرورش داده، بطوری که میسلیوم قارچ رشد خود را شروع نماید. سپس آنرا در حالت عقیم برده و مانع رشد بیشتر آن می‌شوند و در محیط کاملا استریل و محفوظ به نام اسپون قارچ به فروش می‌رسانند.


طرز کاشت اسپون
یک قطعه اسپون را که در محیط بسته و کاملا استریل محفوظ است باز کرده و به دوازده قطعه کوچک تقسیم نموده و قبلا سطح خاک بستر را به فاصله 25 سانتیمتر ، قطعه چوبهای در خاک بستر فرو برده و علامت گذاری کنید. در محل هر سوراخ قسمتی از خاک را تا عمق 5 سانتیمتر با وسیله‌ای خارج کرده و با دست چپ یک قطعه اسپون به جای آن گذاشته و روی آنرا می‌پوشانند. بطوری که عمق کاشت 5 - 3 سانتیمتر از سطح خاک باشد و به همین ترتیب پیش می‌روند تا کلیه بستر کاشت شود.

پوشاندن سطح بستر
ده تا چهارده روز بعد از تاریخ کاشت اسپون ، بایستی سطح کشت را بوسیله یک لایه دو سانتیمتری خاک استریل شده پوک و منفذدار پوشانده و کاملا آنرا مسطح و یکنواخت نمود. در این موقع درجه حرارت بستر بایستی 15.5 درجه باشد. باید توجه داشت که در موقع روکش کردن بستر ، اسپونها باید رشد خود را شروع کرده باشند و میسلیوم قارچ در اطراف محلی که اسپون کاشته شده رشد نموده و گسترش پیدا نموده باشند. در این موقع بوی مطبوع قارچ در محوطه و در محل بستر به مشام می‌رسد.

در این موقع باید کاملا دقت شود تا به هیچ وجه ، بستر کشت تکان نخورد و جابجا نشود و مخصوصا اگر تخته کف و طبقات شکم داده و یا قدرت نگهداری بستر خاک را نداشته باشد میسلیوم قارچها پاره شده و تمام محصول از بین می‌رود. پس از پوشش نمودن سطح بستر ، میسلیوم رشد سریع خود را شروع کرد و برای تسریع در رشد میسلیوم ، درجه حرارت محیط بایستی بین 16 - 14 درجه باشد. در صورتی که درجه حرارت محیط کشت خیلی بالا باشد، بکار بردن آهک در مخلوط خاک پوشش بستر صلاح نمی‌باشد.

شرایط برای پرورش و رشد قارچ
تهویه
تهویه در محیط اتاق کشت باید بطور یکنواخت انجام شود و نبایستی روی سطح کشت را بیش از حد نیاز هوا داد و تهویه در کلیه نقاط اطاق بطور یکنواخت باشد.
درجه حرارت
چنانچه درجه حرارت بستر کشت به کمتر از 14 درجه برسد و درجه حرارت محیط اطاق به حدود 7 درجه برسد بایستی اطراف بستر را با پارچه ضخیم پوشاند تا مانع تبادل حرارت به محیط شود. برای سرعت رشد قارچ می‌توان درجه حرارت محیط را به 14.5 درجه رساند و میزان تهویه را بالا برد ولی باید دقت شود که جهت حرکت هوا به طرف سطح قارچ نباشد.
رطوبت هوا و آبیاری
در موقع تشکیل قارچ ، محیط اطاق احتیاج به رطوبت دارد. بطور متوسط بهترین درجه رطوبت برای کشت بین 80 - 70 درصد می‌باشد. چنانچه درجه رطوبت هوا از این مقدار کمتر شود سطح کلاهکها ترک برداشته یا سطح کلاهک قارچ لک‌دار می‌شود. علاوه بر این سطح بستر خشک شده و احتیاج به آبیاری بیشتری دارد. برای تقلیل میزان رطوبت هوا لازم است در نقاط مختلف اطاق ، رطوبت سنجهای کار گذاشته شود و بطور مرتب مورد بازدید قرار گیرد. در صورتی به علت خشک شدن خاک سطح بستر ، احتیاج به آبیاری است. بایستی بوسیله غبار پاش روی سطح خاک آن هم به حدی که آب در سطح بستر جریان پیدا نکند و یا در یک جا جمع نشود آبپاشی کنید. آبیاری را با آب خالص و با درجه حرارت 32 درجه و بسیار بااحتیاط انجام دهید.

تقویت خاک بستر
پس از آنکه قارچها بزرگ شده و نزدیک به برداشت شوند می‌توان روی سطح بستر کود مایع پاشید ولی باید دقت نمود که روی کلاهک قارچ پاشیده نشود این عمل در بالا بردن میزان محصول بسیار موثر است.


برداشت محصول
به محض آنکه رشد قارچ به حد کافی رسید و تاج آن شکل کامل خود را پیدا نمود بایستی قارچهای رسیده را جمع آوری نمود و بطور مرتب در طول بستر کشت ، بررسی کرد و قارچهای رسیده را جمع آوری کرد. قارچهایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی ندارند. علاوه بر این وزن آن کم می‌شود و همچنین قارچهایی که زودتر از موقع چیده شوند وزن آنها سبک بوده و از قارچهای درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی کمتری دارد.

در موقع جمع آوری نباید از سبدهای بزرگ برای این منظور استفاده نمود. زیرا فشار قارچهای روی سبد موجب می‌گردد که قارچهای زیرین خراش برداشته و سیاه شوند برای جمع‌آوری قارچ ، کافی است کلاهک را در دست گرفته و یک پیچ به آن داده تا پایه آن از زمین جدا شود و بلافاصله ساقه کثیف و آلوده را با چاقوی تیز قطع کرد. و قارچ تمیز را داخل سبد گذاشته و حتی‌المقدور جمع آوری با دستکش انجام گیرد. بهره برداری هر 15 روز یکبار انجام می‌گیرد و این برنامه مدت دو تا سه ماه به طول می‌انجامد.
بسته بندی
قارچهای چیده شده را به اطاق سرد و خنک انتقال داده و در اسرع وقت نسبت به درجه بندی آن اقدام نموده و قارچهای لک‌دار و ناقص و کج و ناجور را جدا کرده و برای مصارف تهیه پودر فرستاده و قارچهای سالم را در بسته‌های درجه یک و درجه دو به بازار عرضه کنید.

 

 

جمعه, 26 ارديبهشت 1393 ساعت 08:38

گیاهان دارویی و خواص ان ها

نوشته شده توسط

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:AR-SA;}

انواع گیاهان دارویی

آویشن:  خلط آور ، ضد نفخ ،به عنوان دهان شویه ، به صورت پودر و خمیر دندان اثر ضد آماس و تورم لثه دارد، ضد سرفه و سیاه سرفه ،درمان رماتیسم، مسائل پوستی، ورم معده، ضد انگل، بیماریهای قارچی پوست، رگ به رگ شدن.

 اسفند:  در طب قدیم اعراب به عنوان خواب آور ، معرق،ضد کرم و قاعده آور مصرف داشته است.

در ایران برای تولید رنگ، ضد کرم و در ناتوانیهای جنسی به کار می رود.برای رفع وزوز گوش و سنگینی گوش مفید است. برای ضد عفونی کردن اتاقها و از بین بردن میکروبها مفید است. ضد سموم دخانیات می باشد

اسطوخدوس: به عنوان ملین سبک مورد استفاده قرار می گیرد،ضد رماتیسم،ضد سرفه، برونشیت،ضد آسم،

ضد سرماخوردگی، تقویت حافظه، تقویت اعصاب، رقیق کننده خون، تقویت سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماریها.

اسفرزه: لعاب اسفرزه پخته به شکل ضماد برای التیام زخمها و ابسه ها بکار می رود. به عنوان مسهل وملین به کار می رود.ضد یبوست،دافع سنگ صفرا،دافع گلودردو لوزه.        

افسنطین:  اثر قوی مقوی قلب، تب بر ، مدر،قاعده آور، ضد کرمو ضد عفونی کننده، اشتها اور، یبوستهای ناشی از ضعف دستگاه هضم،ضد انگل، ضد سرماخوردگی، رفع عفونت حنجره و گلو درد،مقوی معده و رفع ترشی معده.

 

اکلیل الملک(ناخنک):  قابلیت نفوذپذیری مویرگها را کاهش داده و خون را رقیق می گرداندو از تشکیل لخته شدن خون جلوگیری می کند. ضد واریس ، ورم های مفصلی،خلط آور،ضد عفونی کننده مجاری ادرار،ضد تشنج

درمان اسهال خونی، ورم روده، ضد آسم و برونشیت.

بابا آدم : اثر تصفیه کننده خون، زیاد کننده ترشحات صفرا، مدر، نقرس، رماتیسم، دفع کننده اسید اوریک، پایین آورنده قند خون، مقوی رشد مو  و رفع شوره سر، مقاومت بدن را در برابر عفونت ها زیاد می کند، درمان ضعف اعصاب، رفع تحریکات جلدی.

بابونه : مدر، معرق، مقوی معده، باد شکن، اشتها آور ، هضم کننده غذا، صفرابر ، ضد عفونی کننده، ضد تشنج، پماد و کرم بابونه برای جلوگیری از آلودگیهای زخمها و بهبود جوشها ، سوختگی ها و جراحات بکار می رود.

بادرنجبویه:نیرو دهنده، ضد تشنج، مقوی معده، باد شکن، ضد درد مفصلی ، خواب آور ملایم، پایین آوردن فشار خون، طپش قلب ، سردردهای یکطرفه، سرگیجه، عصبانیت، بیخوابی، برطرف کننده آسم، رفع خستگی های روحی ، تصفیه خون.

 بادیان:  مقوی معده، بادشکن، زیاد کننده ترشحات شیر مادران، ضد سرفه و آسم، سر گیجه، ضد تشنج، سر درد ، تسهیل در هضم غذا، دردهای مفصلی، خلط آور.

 بارهنگ: اثر قابض و نرم کننده دارد، تصفیه کننده خون، ناراحتی های آسم، سرما خوردگی، خلط آور، ورم مخاط دهان، درد دندان، ضد عفونی مجاری ادراری، رفع بیماریهای کبدی، خنک کننده پوست.

 

بنفشه:  نرم کننده، خلط آور، رفع گریپ، برونشیتهای حاد، گلودرد، التهاب دستگاه هضم، سنگ کلیه و مثانه، اثر ملین ، سیاه سرفه، زکام ، بیماریهای حاد سینه و برفک دهان

 بومادران:   تنظیم قاعدگی ، برطرف کننده اگزما، اثر مقوی نیرو دهنده، ضد تشنج، رفع بواسیر بند آورنده خون،ضد نفخ وترش کردن معده،رفع خستگی عمومی،ضعف اعصاب.

  پنیرک: نرم کننده، آرام بخش، مدر ، رفع ناراحتی های سینه، رفع سرفه، ضد عفونی کننده مجاری ادرار، بیماریهای کلیه و مثانه، درمان آفت دهان برای جوش صورت، رفع سوختگی ها و درد آن به صورت موضعی.

 پرسیاوشان:  سنگ کلیه ، ضد سرفه، ضد آسم، خلط آور، معرق، گریپ و برونشیت، مدر، بیماری طحال،رفع کمر درد و درد استخوان ، رفع شوره سر.

 پونه: باد شکن، محلل، صفرابر، خلط آور ،سرفه،ضدنفخ

ضد نقرس ،آبریزش بینی، ضد انگل، ضد التهاب.

 تاج ریزی: ملین ، نیرو دهنده،معرق،تصفیه کننده خون

بیماریهای جلدی، اگزما و خارش پوست، جوش و دانه های پوستی که در زمان بلوغ ظاهر می شود.

  ثعلب: اثر مفرح، نرم کننده سینه و گلو درد، ورم مثانه، تورم کلیه، مقوی دستگاه هاضمه، جلوگیری از ریزش موی سر ،مقوی اعصاب، اخلاط خونی ، ورم روده.

 

جین سینگ: تنظیم و اصلاح فعالیت غدد فوق کلیوی،

تونیک،محرک،مدر، بادشکن ، کاهش قندخون،کم خونی

ناراحتیهای عصبی،سوء هاضمه،نا توانی جنسی.

 چای کوهی:  مقوی معده، ضد نفخ، زیاد کردن اشتها،

مقوی اعصاب، ضد ترشی و ورم معده، ضد درد مفاصل

سرما زدگی،تصفیه خون، مقاومت ایمنی بدن در برابر عفونتها  ضد عغونی مجی تنفسی، میکروب کش قوی، نیرو دهنده اعضاء رئیسه بدن.

حنا:  از بین بردن قارچهای پوستی، تقویت موی سر،باز دارنده حمله قلبی- عروقی، کاهش فشار خون، ضد اسپاسم روده، تاثیر خواب آور، رفع بیماریهای پوستی مانند جرب ، اگزما .

حنظل(هندوانه ابوجهل):  مسهل قوی، رفع بیماری کبدی،کاهش چربی خون،درمان دیابت،قاعده آور،میوه این گیاه در احتقان مغزی به منظور دور کردن خون از مغز و توجه آن به قسمتهای دیگر بدن مصرف می شود.

خارخسک: تب بر، معرق،درمان سنگ کلیه و مثانه، مقوی نیروی جنسی، مقوی معده،ضد خارش پوست،ضد سرفه،بنداورنده خون،کمر درد و درد مفاصل

خاکشیر: مسهل،التیام دهنده زخم ها،جرب،ملین، مقوی معده، سر گیجه، تصفیه خون، برطرف کننده کهیر

غلیان حرارت، برطرف کننده انواع لکه های پوست، ضد خارش پوست به صورت بخور و دود کردن.

ختمی سفید: رفع تحریکات جلدی، سرفه، سینه درد، خلط آور، ورم روده، یبوست، ریزش موی سر، بیماری مثانه و کلیه،رفع ورم ملتحمه چشم، ضد جوش صورت، تصفیه خون.

 خرفه: مدر ،ضد اسکوربوت، تب بر،تصفیه کننده خون، رفع تشنگی، رفع بی خوابی،ضد انگل در اطفال، رفع سوزش ادرار،افزایش شیر مادران،تقویت بینایی.

چهار تخمه: ملین ، ضد تنگی نفس ، سینه درد ، سرماخوردگی و زکام، تصفیه خون ، ضد جوش صورت، ادرار آور ملایم.

دم اسب: ضد آسم، ضد سرفه، مدر ، تقویت ریه ها، تقویت کننده پوست و ناخن، استحکام شکستگی های استخوانی، شستشوی کلیه و مثانه .

دارچین: مقوی معده،کاهش قندخون،ضد سرمازدگی

و درد مفاصل، گرم کننده ، تقویت نیروی جنسی،رفع اسهال خونی،مقوی اعصاب، تقویت قلب و عروق .

روناس: درمان ناراحتی کلیه،یرقان، ضد عفونی کننده، قدرت تجزیه یا حل نمودن سنگهای کلیوی و ادراری این گیاه غیر قابل انکار است

تخم ریحان:مقوی، نیرو دهنده،مدر،ضدتشنج،سر دردهای میگرنی،مسکن اعصاب،رفع یبوست،ضد سرفه،خلط آور، تقویت دستگاه هاضمه.        

ریواس(گل ریواس): درمان ترشی معده،مقوی اعصاب ، درمان یبوست،کم خونی، تقویت کننده، ضد انگل، مقوی کبد، رفع خستگی روحی.

زردچوبه: مقوی اعمال روده و بادشکن، درمان بیماریهای کبدی،افزایش اشتها، افزایش ادرار، دارای خاصیت ضد میکروبی و قارچی می باشد، برطرف کننده سنگ صفرا.

زنجبیل: نیرو دهنده، مقوی معده، بادشکن، مقوی نیروی جنسی،اشتهاآور، مقوی دستگاه هاضمه،مقوی کبد و قوای حافظه،درمان درد مفاصل، برطرف کننده نفخ روده.

زنیان:  ضد عفونی کننده، ضد سموم بدن،مقوی نیروی جنسی،ضد نفخ عالی،ضد انگل،دفع کننده سنگ مثانه، رفع عفونتهای داخلی بدن، رفع ترشی معده.

زوفا: ناراحتی های دستگاه تنفسی، سرفه،تورم مجاری ادراری، رفع عفونتهای ریوی، اشتها آور،ضد التهاب.

زیره سبز: نیرو دهنده،هضم کننده غذا،ضد نفخ،تقویت روده، مدر،ضد انگل،ضد تشنج،ضد صرع، زیاد کننده ترشحات شیر مادران

سه پستان: امراض ریوی،خلط آور، ملین،تصفیه خون،

ملین،تب بر،غلیان صفرا، مقوی اعمال کبدی همراه با عناب، گلودرد و سرما خوردگی                                                         

سنبل الطیب:  ضد تشنج، ناراحتی با منشا عصبی، سرگیجه، خواب آور، ناراحتی قلبی عروقی، خستگی فکری و روحی، میگرن ، تقویت قلب، کاهش مقدار ادرار در مبتلایان به بیماری قند.

سولنجان:  برای درمان نقرس، رماتیسم عضلانی،درد مفاصل،سوزاک،بزرگ شدن پروستات، ضد سرطان خون،مقوی نیروی جنسی با گیاهان دیگر.

سماق: قابض،ضد شکم روش، تبهای صفراوی،حاوی ویتامین ث ،برطرف کننده سموم خون، ضد قند خون، ضد اسهال، ضد خارش پوست.

سبوس برنج: مقوی، حاوی ویتامین های گروه ب،

ریزش موی سر، رفع سفیدی موی سر، اشتها آور،

سنا: ضد یبوست، شستشوی معده، رفع سموم بدن.

سیاهدانه:  قاعده آور، ضد کرم و انگل، زیاد کننده شیر مادران، مقوی،باد شکن،سنگ کلیه، بیماریهای کبدی،سرفه و سینه درد.

شاه تره: مقوی، تصفیه کننده خون، صفرابر، اشتهاآور،بیماریهای جلدی،خارش پوست،کاهش فشارخون

ضد جوش و لک صورت، دفع عفونت کلیه و ورم مثانه.

شنبلیله: نیرو بخش و مقوی قوای از دست رفته، رفع تحریکات جلدی، موثر در سل استخوانی،ضد دیابت، بهبود زخم های چرکی،رفع تنگی نفس،درد گلو، ورم معده.

شیرخشت: ملین، صفرا بر،مسکن سرفه و سینه درد، رفع عطش و گرما زدگی، دل درد نوزادان،ضد جوش و تصفیه خون و کبد، خنک کننده بدن و تب بر.

شوید: پایین آورنده چربی و کلسترول خون، مقوی معده ، هضم کننده غذا،ضد نفخ،لاغر کننده، زیاد کننده شیر مادران،  مقوی اعصاب، ضد دردمفاصل.

شیرین بیان: برای درمان بزرگ شدن پروستات، ضد زخم معده،ضد آلرژی،ضد سرفه،درمان عفونتهای کبدی،برطرف کننده سرفه های عصبی،ضد باکتری، برطرف کننده زخم پوستی

عناب:   ملین،گرفتگی صدا،خون را صاف می کند،مفید برای کمردرد،ضدکلسترول خون،کاهش فشارخون،خلط آور

ضد تصلب شرایین و گرفتگی رگها،تنظیم کار قلب.

 

قاصنی(باریجه): مقوی معده ، ضد درد و عفونت دندان، رفع کننده عفونتهای داخلی بدن ، میکروب کش و ضد باکتری، خشک کننده چرک و عفو نتهای پوستی، ضد درد مفاصل بر اثر سرما زدگی.

قره قاط: ضد نفخ، تونیک، مدر ، حاوی انسولین گیاهی، کاهش قند و فشار خون،ضد اسهال و مقوی بدن، افزایش حجم ادرار و مفید برای کلیه.

کاسنی: مقوی معده،مدر،تصفیه کننده خون، ملین،تب بر، صفرابر،اشتهاآور، چاق کننده،عفونت مجاری ادرار،کم خونی

درمان نقرس، نارسایی کبد و رفع زردی.

کاکوتی: خلط آور،باد شکن، قوی معده،تب بر،مقوی قلب، مقوی کبد، خستگی و بی خوابی را ردمان می کند،سیاه سرفه، اسم، سرگیجه،ورم کیسه صفرا،ضد انگل، رفع طپش قلب

کندر: ضد درد، تقویت حافظه،ضد باکتری،تقویت لثه ها و ریشه دندان ها، بخور آن برای سینوزیت، روغن آن برای جراحات و سوختگی آتش مناسب است.

کف دریا: ماسک صورت،ضد لک ، ضد جوش، مفید برای آکنه صورت، مفید برای کسانی که کمبود ید، پتاسیم ، سدیم  و کلسیم  دارند.سرشار از املاح معدنی.

گاو زبان: ناراحتی قلبی و سیستم اعصاب، نرم کننده سینه و خلط آور،ضد سرفه، ضد عفونی مجاری تنفسی، تصفیه کننده خون ، ضد میگرن.

گزنه: تقویت اعمال هضم،ازدیاد ادرار،علاج بیماری قند خون، ازدیاد شیر مادران، تولید گلبولهای قرمزخون

 (خونساز)، رفع بیماریهای جلدی،ضد عفونی زخمها،رفع خستگی عضلانی.

گشنیز: نیرو دهنده،رفع سر درد،تب بر،،هضم کننده غذا،باد شکن، مدر،مسکن اعصاب جوش و آفت دهان

،ضد سرگیجه و حالت تهوع، ملین، ضد نفخ و ورم معده.

گل سرخ: (محمدی): مقوی اعصاب ،ضد افسردگی، تقویت نیروی جنسی،ضداسهال و قابض،ملین ،ضد یبوست                                                          

گل سرشور:  سرشوی گیاهی ضد چربی و ریزش موی سر، رفع عرق سوز شدن بدن نوزادان، ماسک صورت برای جوش و ضدلک،ضد آکنه،ضد کهیر و خارش و قرمزی.

فلوس: ملین،رفع دل درد ویبوست در کودکان، تصفیه خون، ضد سوزش و تورم دستگاه گوارش.

هوفاریقون: اثر ضد اسپاسم،ادرارآور ملایم،مسکن اعصاب

نیرو دهنده، هضم کننده غذا، تقویت دستگاه تنفسی، ضد میگرن و سر دردهای عصبی،دفع سنگ کلیه.

مرزنجوش: مقوی معده،مسکن اعصاب، خلط آور،  ضد عفونی کننده، ضد آسم، ضد تشنج و نرمی استخوان.

مرزه: هضم کننده غذا،مدر،ضد انگل،رفع اسهال ساده و خونی، رفع دردهای مثانه و رحم، ضد ترشی و نفخ معده ضد رماتیسم و دردهای مفصلی، تقویت جسمانی.

مریم گلی: مقوی ،ضد نفخ،کمکبه گردش خون،ضعف اعصاب،رفع خستگی عمومی،سرگیجه های عصبی، لرزش اندامهای بدن، بیماری نقرس،رفع تاخیر قاعدگی و سختی وقوع آن، سردردهای یکطرفه، سرگیجه

مورد سبز: ضد عفونی کننده،ضد انگل،برونشیت های عفونی،رفع بیماریهای جلدی،تقویت موی سر، ضد ریزش و موخوره،رفع اسهال خونی،ضد سرفه و خلط آور.

میخک: باد شکن،مسکن درد دندان،اشتهاآور،هاضم،محلل، مقوی قلب و کبد،ضد عفونی کننده،درمان سر درد،قولنج روده،آرامش اعصاب ،ضد درد مفاصل و استخوان.

نسترن: قابض،ضد اسهال،تصفیه خون، ضد دیابت، مفید برای شستشوی زخمها و سوختگی ها،ملین،ضد انگل ،حاوی ویتامین ث. 

نعناع: ترشی صفرا را رقیق می کند،پایین آورنده کلسترول  مقوی معده،پایین آورنده فشارخون،ضد نفخ،سر دردهای عصبی،رفع سیاتیک، رفع حالت تهوع.

هلیله سیاه: رفع بیماریهای طحال،ملین،تصفیه خون،رفع بواسیر، ضدنفخ، تقویت قوای باصره( تقویت بینایی).

عرقیات گیاهی:

عرق آویشن: مقوی بدن و معده،تقویت بینایی،ضد نفخ، ضد تشنج،ضد صرع،رفع تشویش،درمان سرفه و تنگی نفس،دردمفاصل،سیاتیک،نقرس،خون ریزیهای رحمی، رقیق کردن خون،کوفتگی عضلات، اشتهاآور، بیماری کبدی.

عرق اسپست(یونجه): تقویت اعصاب،رفع تصلب شرائین مقوی،چاق کننده،تصفیه کننده خون، ضد خارش پوست،رفع زخم معده،رفع شب کوری و دردکبد.

 عرق اترج: ملطف،قابض و ضد اسهال،رفع عطش،دل پیچه تب بر،رفع سموم بدن،مقوی کبد، تقویت قلب و اعصاب ، رفع بد بوی دهان،ضد آسم و سرماخوردگی.

عرق اسطوخدوس: مقوی اعصاب،خستگی های روحی، درد عضلات، سرفه و آسم، تقویت حافظه

، ضد برونشیت، افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماریها.

عرق بومادران: درمان ضعف عضله قلب، ضد میگرن اختلالات قاعدگی،تقویت معده و رفع ترشی معده، ،ضدانگل، ضد مسمومیت، رفع اختلالات بینایی

عرق برگ چنار: تب بر،معالج تنگی نفس،ناراحتی های عصبی، چاق کننده،تقویت معده،دل درد،رفع استسقا، رفع امراض عفونی.

عرق برگ زیتون:پایین آورنده فشارخون،مدر،قابض،تب بر، مقوی اعصاب، تقویت کلیه ها .

عرق برگ گردو: مفید برای پایین آوردن قند خون،ضد عفونی کننده امراض جلدی،ورم پروستات،آبسه کبدی، جهت غلبه بر صفرا،ورم غدد لنفاوی، ترشحات سفید رحم.

عرق بهار نارنج: تقویت قلب،درمان بیخوابی،ضعف اعصاب

ضد تشنج، رفع قولنج، اشتها اور، ضد میگرن و سردردهای عصبی،نشاط آور.

عرق برگ بید: اثر قاطع ولی کند بر تب های مداوم دارد، خواب آور، آرام بخش، تب بر، مدر، تقویت قلب،رفع سو هاضمه،تسکین درد رحم،مقابله با هپاتیت کبدی.

عرق بیدمشک:  آرام بخش،خونساز،تقویت قلب و اعصاب،بادشکن سردرد ،ملین، ازدیاد شهوت.

عرق بابونه: مدر،مقوی معده،بادشکن،هضم غذا،رفع عفونتهای داخلی بدن،صفرابر،آرام بخش، ضد عفونی زخمها،رفع سر درد،آبریزش بینی،زیادشدن گلبولهای سفید، تقویت اعصاب، رفع تورم بیضه ها.

 عرق بادرنجبویه: آرام بخش، افزایش فشار خون ،خونساز، نشاط آور، تقویت قلب،تقویت اعصاب،مقوی حافظه،نقرس،رفع اسد اوریک،تنظیم عادت ماهانه ،آلرژی،رفع سکسه، آرامش اعصاب.

 عرق پونه: باد شکن،ضدنفخ،خلط آور،مفید برای سیاه سرفه،آسم،ضد انگل،رفع طپش قلب،تب و لرز،رفع شب ادراری کودکان،سوء هاضمه،یرقان،رفع گریپ، سرماخوردگی

 عرق تارونه: بسیار آرام بخش،مسکن اعصاب،خواب آور، دردمفاصل،سردردهای یکطرفه، دردهای عصبی،تقویت نیروی جسمی و جنسی.

عرق چهل گیاه: تقویت معده،هضم غذا،تقویت اعصاب، مسکن دردهای ماهانه،آرام بخش،رفع دل درد و ترشی معده.

عرق خارشتر: مدر قوی،تصفیه خون وکبد،شستشوی کلیه و مفید برای سنگ کلیه و مثانه،خلط آور،مقابله با پروستات،رفع طپش قلب،تسکین میگرن، التیام زخم ها.

عرق خارخاسک: رفع سختی ادرار،التهاب مجاری ادرار،سوزش ادرار،تقویت نیروی جنسی،رفع سنگ کلیه و مثانه، درمان بزرگ شدن پروستات،تصفیه خون و کبد.

عرق رازیانه: زیاد کننده شیر مادران،قاعده آور،اشتها آور، ضد نفخ معده و روده،بادشکن،دفع سنگ کلیه،تقویت طحال سرما خوردگی،تب بر،ضد انگل،ضد سرفه،حاوی هورمون زنانه،افزایش امیال جنسی در زنان،ضد صفرا، رفع سختی ادرار، تقویت حس بینایی.

عرق زنیان: ضد نفخ،بادشکن،رفع سموم بدن،تب بر،هضم غذا،رفع سموم دخانیات،افزایش شیر مادران،ضد انگل، مقوی قوای جنسی، ضد سکسکه،ضد برص و لک صورت.

عرق زیره: لاغر کننده،ضد نفخ،رفع چربی خون،زیاد کننده شیر مادران،ضد انگل،سردرد،ضد نقرس، رفع بواسیر جلوگیری از تعریق زیاد،رفع زخم روده و اثنی عشر.

 عرق سنبل الطیب: رفع تشنج عصبی،اسپاسم،دلهره، ضد میگرن، ورم طحال،مقوی قلب،تقویت سیستم عصبی خواب آور،ضد تصلب شرائین و گرفتگی رگها ،آرامبخش.

عرق سیر: ضد عفونی کننده،ضدباکتری،پایین آورنده فشارخون،تقویت قلب، ضد قندو چربی خون،رفع تصلب شرایین،رفع ورم پروستات،نقرس،زخم معده،مسمومیت، زخمهای واریسی،رفع اسهال،ضد صرع،نقرس، رفع عفونت مجاری ادرار،تب بر،مدر،ضد اضطراب و استرس.

عرق شاه تره: تقویت بینایی،تصفیه کننده خون،صفرا بر، ضد یرقان،رفع خارش بدن،ضد لک و ضد جوش صورت، رفع گلو درد،تبخال،رفع بی خوابی،ورم طحال،ضد نفخ و سوء هاضمه،پایین آورنده فشارخون،تب بر،مدر.